Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих на Луганщині громадян Росії заарештували на 15 діб


Будівля українських прикордонників у Міловому, обстріляна, за повідомленнями української сторони, з території Росії 8 серпня 2014 року
Будівля українських прикордонників у Міловому, обстріляна, за повідомленнями української сторони, з території Росії 8 серпня 2014 року

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для двох громадян Росії, підозрюваних у незаконному перетині кордону в районі Луганської області – Віктора Барсукова та його брата Миколи.

«Учора суд виніс їм вирок – 15 діб арешту», – повідомив у неділю в ефірі телеканалу «112 Україна» керівник відділу взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

У суботу, 12 вересня, у Держприкордонслужбі України заявили, що вранці цього дня співробітники Луганського прикордонного загону затримали двох порушників кордону, які виявилися громадянами Росії.

Російська сторона, яку проінформували про інцидент, заявляє про викрадення своїх громадян із території Росії.

За повідомленнями російських інформагенцій, близько 6:00 військовослужбовець-контрактник Віктор Барсуков був захоплений на території населеного пункту Чертково Ростовської області і вивезений в Україну. Разом із Барсуковим був нібито вивезений і його рідний брат Микола Барсуков, який є цивільним.

Російське місто Чертково Ростовської області та райцентр Луганської області Мілове прилягають одне до одного. Держкордон у цьому районі пролягає залізницею або й навіть вулицею Дружби народів, одна половина якої розташована в Україні, інша – в Росії.

Від Мілового до найближчої зони бойових дій на Донбасі – понад 100 кілометрів. Приміром, до міста Щастя, в якому працює обстрілювана раніше бойовиками угруповання «ЛНР» Луганська ТЕС, автодорога має 133 кілометри.

Водночас, у серпні 2014 року будівля прикордонників у Міловому була обстріляна, за повідомленнями українських військових, із території Росії.

XS
SM
MD
LG