Доступність посилання

ТОП новини

Є докази причетності начальника Генштабу Росії до розв’язання війни в Україні – Матіос


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє, що українська сторона має докази звіту начальника Генштабу Росії Валерія Герасимова вищому керівництву цієї країни про виконання військової операції у Криму і подальші військові дії в Україні.

«Ми маємо документальні технічні докази звіту начальника Генштабу Російської Федерації вищому керівництву Росії про виконання військової операції у Криму, його окупації і подальші військові дії. Це його голос», – повідомив Матіос у неділю, 13 вересня, в ефірі «Радио Вести».

Раніше Анатолій Матіос заявляв про причетність начальника Генштабу Росії Валерія Герасимова до розпалювання війни на території України.

На початку серпня цього року начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив, що Служба безпеки України підозрює й оголосила в розшук начальника Генерального штабу Збройних сил Росії Валерія Герасимова, а також десятьох військовослужбовців Збройних сил Росії за організацію та розв’язування збройного конфлікту на території України.

Згодом у Міноборони Росії назвали безпідставною цю заяву Остафійчука і заявили, що їм «нічого не відомо про повідомлення про підозру російським військовослужбовцям».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG