Доступність посилання

ТОП новини

У Чернігові розпочався набір до нової патрульної поліції


Черга на подачу заяв для вступу до лав поліції, Чернігів, 13 вересня 2015 року
Черга на подачу заяв для вступу до лав поліції, Чернігів, 13 вересня 2015 року

У неділю, 13 вересня, у Чернігові відкрився Центр прийому анкет до нової патрульної поліції. На момент відкриття біля приміщення Центру вишикувалась черга з кількох десятків претендентів.

Більшість бажаючих працювати у новій патрульній поліції – молодь до 30-ти років. Хоча є і ті, кому вже виповнилось 35. Але і вони, за словами працівників центру, можуть брати участь у конкурсі і у майбутньому претендувати, наприклад, на адміністративну роботу у поліції.

У Чернігові планують набрати 200 патрульних. Але вже у перший день заяв від бажаючих надійшло втричі більше. Третина поданих заяв прийшла в електронному вигляді.

На думку голови департаменту патрульної поліції Києва Олександра Фацевича, така велика кількість бажаючих – на краще.

«Чим більше буде молодих людей, які подадуть заявки, тим якісніший буде набір, зазначив Олександр Фацевич. – Ми розуміємо, що буде ресурс, з якого можна буде вибрати найкращих. І чим якісніше ми відберем поліцейських, тим кращим буде сервіс».

Серед бажаючих працювати у новій патрульній поліції Чернігова 25 бійців спецбатальйону «Чернігів». Їх колишній комбат Роман Пицків наразі обіймає посаду заступника голови департаменту поліції Києва.

Також серед претендентів на посаду у новій патрульній поліції чимало жінок.

На відкриття Центру з прийму заяв до нової патрульної поліції до Чернігові приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він зазначив, що для успішного втілення проекту потрібно не тільки успішне навчання майбутніх патрульних, але і підтримка та довіра громадян до цієї нової служби.

Заяви від бажаючих у Чернігові прийматимуть до 5-го жовтня.

Патрульна поліція, яка нині працює як служба Міністерства внутрішніх справ, відповідно до закону про Національну поліцію України стане її частиною, замінюючи дотеперішні патрульно-постову службу міліції і державну автоінспекцію. Вона створюється тим часом по черзі в обласних центрах із тим, щоб приблизно через півроку перехід до нової форми патрулювання був завершений.

Про формальне створення Національної поліції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив 2 вересня.

Після реформування МВС до неї увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG