Доступність посилання

ТОП новини

Між «Народним фронтом» і БПП має сформуватися консенсус щодо ротації уряду – Магда


Політичний експерт Євген Магда
Політичний експерт Євген Магда

Політичний експерт Євген Магда очікує консенсусу в питанні ротації уряду від проурядової партії «Народний фронт» та пропрезидентської – «Блок Петра Порошенка». Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Оскільки «Народний фронт» відмовився від участі в місцевих виборах, значить, Арсеній Яценюк зосередився на роботі прем’єра. Значить, між фракцією «Народного фронту» і фракцією БПП має сформуватися певний консенсус стосовно ротації уряду», – сказав Магда.

За словами експерта, повного оновлення складу уряду чекати не варто, бо в складі Кабміну є ті, хто напевне збереже за собою місця.

«Очевидно, що Арсеній Яценюк, Арсен Аваков, Павло Петренко, Ганна Оніщенко – вони залишаться, бо це люди прем’єра. Але інші міністерства – наскільки їх будуть змінювати, наскільки їх будуть скорочувати? Це питання дискусійне», – додав експерт.

Євген Магда не виключив, що анонсована на понеділок зустріч Петра Порошенка з коаліцією таки може відбутися.

«Думаю, що ми ввечері матимемо зустріч президента з лідерами фракції, але взагалі процес ротації уряду в українських реаліях делікатно-болісний. Насамперед з тієї простої причини, що потрібно мати 226 голосів за звільнення певних осіб, а потім не менше ніж 226 – за призначення. Часом в цьому питанні є певні складнощі», – сказав Магда.

Раніше деякі політики, зокрема і з «Блоку Петра Порошенка», заявляли про те, що на початку тижня може відбутися зустріч президента з лідерами парламентських фракцій.

Поточний тиждень у Верховній Раді – пленарний. Очікується, що на голосування будуть винесені декілька президентських законопроектів. Спікер Володимир Гройсман заявляв, що питання пенсій, зарплат і соціальних показників буде ключовим для обговорення в Раді, і додав, що нині в парламенті існують деякі проблеми щодо злагодженої роботи.

XS
SM
MD
LG