Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: військові знешкодили мінне поле біля Маріуполя


Військовослужбовці Збройних сил України виявили і знешкодили мінне поле поблизу села Гнутове Маріупольського району Донецької області, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Мінне поле було закладене фахівцями з високою професійною підготовкою. Його знайшли за певними ознаками і помилками ворожих мінерів. Примітно те, що це «пекельне поле» було «комбінованим». Поруч із протитанковими були закладені протипіхотні міни, заборонені міжнародними конвенціями», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони наголошують, що в інженерних підрозділах ЗСУ таких боєприпасів немає. «Наша держава вже давно приєдналася до міжнародних конвенцій із заборони застосування певних видів зброї та боєприпасів», – заявляють у відомстві.

Загалом, за даними Міноборони, знешкодили 14 мін різної конфігурації, інші були знищені спецзасобами.

За даними Луганської і Донецької обласної військово-цивільних адміністрацій, останнім часом у регіоні військові і цивільні жителі підриваються на вибухових пристроях, закладених бойовиками. Зокрема, внаслідок підриву на розтяжці 10 вересня поблизу села Троїцьке Луганської області загинули двоє військових, четверо були поранені.

XS
SM
MD
LG