Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок сходив на допит у справі про заворушення під Радою 31 серпня


Олег Тягнибок
Олег Тягнибок

Лідер всеукраїнського обʼєднання «Свобода» Олег Тягнибок у понеділок прийшов на допит у Міністерство внутрішніх справ у справі про заворушення під Верховною Радою 31 серпня.

Перед допитом Тягнибок заявив про політичну вмотивованість, на його погляд, справ, відкритих проти активістів обʼєднання через події під парламентом.

Допит Тягнибока у МВС супроводжував мітинг активістів ВО «Свобода». Після свідчень у відомстві політик заявив, що не може розголошувати деталі допиту.

Наступні свідчення Олега Тягнибока у справі заплановані на 24 вересня.

Унаслідок сутичок 31 серпня під Верховною Радою загинули троє бійців Нацгвардії, ще близько 150 осіб постраждали. За даними силовиків, мітинг під парламентом організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших обʼєднань.

2 вересня суд у Києві арештував низку осіб, підозрюваних у причетності до сутичок біля Ради 31 серпня, серед яких – і Ігор Гуменюк, колишній боєць батальйону «Січ», якого підозрюють у киданні гранати у правоохоронців.

10 вересня суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для члена ВО «Свобода» Едуарда Леонова, якого підозрюють в організації сутичок біля Верховної Ради 31 серпня. Того ж дня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для члена ВО «Свобода» Ігоря Швайки.

11 вересня суд постановив заарештувати терміном на 60 діб члена ВО «Свобода» Юрія Сиротюка.

XS
SM
MD
LG