Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд у справі Надії Савченко проведе попередні слухання


У вівторок, 15 вересня, Донецький міський суд Ростовської області проведе попередні слухання у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Як раніше заявили в суді, слухання буде закритим з метою «гарантування безпеки учасників процесу», допуск до будівлі суду також обмежать.

Попередні слухання почалися 30 липня в російському Донецькому міському суді. На засіданні захист подав клопотання про зміну підсудності розгляду справи і перенесенні її до Москви. Але Донецький суд Ростовської області не став проводити попередні слухання до рішення вищої інстанції – Ростовського обласного суду. 21 серпня обласний суд не підтримав клопотання.

Громадянку України Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG