Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк виділив Україні кредит на 500 мільйонів доларів


©Shutterstock
©Shutterstock

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила у вівторок надання Україні 500 мільйонів доларів кредиту для розвитку фінансового сектора, повідомляє сайт банку.

«Повернути стабільність і економічне зростання в Україні буде можливо, тільки якщо країна залишиться на шляху реформ», – сказав директор Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Чімяо Фан (так в Україні передають його справжнє ім’я Фань Цім’яо).

За його словами реформи банківського сектора стимулюватимуть відновлення економічного зростання.

«Своєчасне здійснення реформ банківського сектору необхідне, щоб допомогти відродити кредитування реального сектора економіки», – сказав він.

Кредит Світового банку надають в рамках програми підтримки для України обсягом до двох мільярдів доларів на 2015 рік. Включаючи новий кредит, загальне фінансування України банком склало цьогоріч 1,215 мільярда доларів, зокрема 1 мільярд доларів у вигляді прямої бюджетної підтримки. Всього кредитний портфель банку в Україні становить близько чотирьох мільярдів доларів.

В українському уряді раніше повідомили, що цей кредит Світового банку у 500 мільйонів доларів надається на 16 років, з семирічним пільговим періодом за плаваючою ставкою, яка на сьогодні становить 1,25%.

XS
SM
MD
LG