Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поранені 2 українських військових – Лисенко


Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко
Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко

Упродовж минулої доби на Донбасі поранені двоє українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Єдиною гарячою точкою на Луганщині було селище Кримське. Там відбулося кілька провокацій. Зокрема, зафіксовано роботу ворожих снайперів», – повідомив Лисенко у середу, 16 вересня.

«Упродовж дня на донецькому напрямку ворог тричі відкривав вогонь зі стрілецької зброї по передових позиціях сил АТО у селах Розсадки та Луганське (район Світлодарської дуги). Намагаючись скористатися ландшафтом, бойовики підходять достатньо близько до наших укріплень і після короткотривалої стрільби відходять назад. У Мар’їнці бойовики відкривали вогонь по українських воїнах зі стрілецької зброї та гранатометів. Важке озброєння не застосовувалося», – наголосив Андрій Лисенко.

За його інформацією, поблизу Горлівки, Дзержинська, Ясинуватої, Авдіївки та Донецького аеропорту вчора було спокійно.

За повідомленням сепаратистів угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, ніч на лінії зіткнення минула спокійна, обстрілів не було.

Бойовики угруповання «ЛНР», яке також визнане терористичним в Україні, заявили, що українські військові 10 разів обстрілювали їхні позиції.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG