Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Росія сепаратистськими «виборами» на Донбасі хоче зірвати мирний план


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов звинувачує Росію у спробі зірвати мирний план врегулювання ситуації на сході шляхом проведення там сепаратистських «виборів». Про це інформує прес-служба РНБО.

«Запуск механізму проведення «фейкових» виборів на окупованій території є демонстративним виходом Росії і підконтрольних їй маріонеток із мирного процесу, визначеного мінськими угодами», – цитує Турчинова прес-служба РНБО.

«Вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можуть відбутись лише після виведення окупаційних російських військ з цих територій, відновлення нашого контролю за кордоном, звільнення захоплених державних установ та підприємств і створення умов, що відповідають вимогам місії БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини – ред.) ОБСЄ», – зазначив Олександр Турчинов і наголосив, що вибори можуть відбутися лише за українським законодавством.

«Провокації Росії під назвою «чергові вибори на окупованій території» знову заводять ситуацію в глухий кут і яскраво демонструють бажання Росії зірвати мирний план звільнення і реінтеграції окупованої частини Донбасу», – заявив Олександр Турчинов.

У середу лідер угруповання бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко повідомив про проведення на окупованій території Донеччини «місцевих виборів» 18 жовтня. В угрупованні «ЛНР» рішення офіційно призначити свої «вибори» на 1 листопада планують ухвалити наступного тижня.

У Росії рішення сепаратистів і заяву Олександра Турчинова поки не коментували.

XS
SM
MD
LG