Доступність посилання

ТОП новини

Лікарчук подав у відставку з посади директора центру оцінювання якості освіти


Ігор Лікарчук
Ігор Лікарчук

Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що подав у відставку.

«Після подій 21 липня, після сьогоднішніх подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, що є сьогодні при владі. Тому сьогодні повторно подаю заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. Прошу мене зрозуміти правильно. І щоб не було спекуляцій навколо цієї проблеми, повідомлю, що перша заява мною була написана 21 липня. Але МОН не дало їй руху», – написав Лікарчук на своїй сторінці у Facebook.

В Івано-Франківську в четвер відбувся обшук у будинку директора регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука та в його сина.

22 липня уряд усунув керівника центру Ігоря Лікарчука на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою в зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

Перед цим у ГПУ повідомили, що просять суд про арешт і відсторонення від посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти.

У Міністерстві освіти вказали на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявили, що порушена справа є «піар-кампанією» Генпрокуратури. У Міносвіти також висловили сподівання, що кримінальне впровадження жодним чином не вплине на вступну кампанію чи ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG