Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» звинувачують Київ у «виштовхуванні» їх із України


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявляє, що керівництво України саме сприяє зближенню підконтрольних сепаратистам районів Луганщини з Росію.

«Ставлення до нас Києва підштовхує і виштовхує «ЛНР» із процесу інтеграції з Україною. У нас сьогодні лишається лише один шлях – повернення у свою родину. Інтеграція «ЛНР» у Росію – це обʼєктивний і, ймовірно, неминучий процес, що відповідає корінним інтересам і прагненням Луганщини», – цитують Плотницького сайти сепаратистів.

За його словами, орієнтацію жителів підконтрольних бойовикам районів Луганщини на Росію посилює «ставлення України».

У середу лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко «офіційно» призначив на 18 жовтня «місцеві вибори» на території, підконтрольній цій групі бойовиків. В угрупованні «ЛНР» заявили, що мають намір своє «офіційне» рішення про призначення «виборів» на 1 листопада ухвалити наступного тижня. Україна неодноразово застерігала сепаратистів від призначення такого «голосування», що суперечить українському законодавству і мінським угодам.

Раніше цього місяця міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «всі іноземні найманці мають бути виведені з території України», і закликав сторони конфлікту на Донбасі до дотримання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG