Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив вилучити прізвища журналістів BBC зі списку санкцій


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки й оборони вилучити прізвища журналістів ВВС зі списку санкцій.

Як повідомляє речник глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook, про це Порошенко сказав британському послу під час вручення вірчих грамот.

Рада безпеки зробить сьогодні окрему заяву з цього приводу, додав Цеголко. «Свобода преси для мене абсолютна цінність», – процитував речник слова президента.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки й оборони щодо нових санкцій проти Росії. У списку серед 388 осіб фігурує кілька десятків працівників ЗМІ і блогерів. Як йдеться в указі, особи зі списку становлять «дійсну або потенційну загрозу для національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України».

У британській телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі» обурилися, що в новий санкційний список України потрапили і троє її кореспондентів, що працюють у Москві, – двоє британців і один росіянин.

XS
SM
MD
LG