Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО зафіксував один обстріл за день – прес-центр


Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що впродовж дня ситуація в зоні АТО залишалася спокійною: від півночі до 18-ї години зафіксований лише один хаотичний обстріл українських позицій.

Це сталося на артемівському напрямку о 10-й годині: бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українському опорному пункту в районі Лозового, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

«Певне затишшя на лінії розмежування дозволяє активізувати роботу груп цивільно-військового співробітництва Збройних сил України. Наші офіцери не лише беруть участь у відбудові інфраструктури Донбасу, а й вивчають потреби найбільш незахищених верств населення та допомагають їм», – додав він.

Донецькі сепаратисти ще вдень заявляли про десять порушень режиму припинення вогню українськими силовиками за всю попередню добу, без уточнень, коли саме це сталося. За їхніми твердженнями, дев’ять разів було обстріляне селище Спартак на околиці Донецька, біля аеропорту, і ще раз селище Олександрівка, що належить до складу Донецька.

Пізніше вони також заявили про ще один обстріл, що стався вдень – вони заявляють, що зі стрілецької зброї була обстріляна будівля лікарні № 19 на околиці Донецька неподалік лінії контакту з боку села Піски; від цієї лікарні до краю села, яке контролює влада України, близько двох кілометрів.

Луганські сепаратисти свої останні дані оприлюднювали ще зранку, і тоді вони заявляли про шість порушень «режиму тиші» з боку українських силовиків іще попереднього дня, в середу: за їхніми словами, тоді раз було обстріляне село Раївка і п’ять разів район села Калинівка.

За лютневими мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG