Доступність посилання

ТОП новини

США готові до діалогу з Росією щодо спільної боротьби проти «Ісламської держави»


Речник Білого дому Джош Ернест
Речник Білого дому Джош Ернест

Сполучені Штати готові до «тактичних, практичних» переговорів із Росією про співпрацю у збройному протистоянні угрупованню «Ісламська держава» в Сирії. Але Вашингтон далі наполягає, що Москва не має підтримувати уряд президента Сирії Башара Асада, заявив 17 вересня речник Білого дому Джош Ернест.

«Ми чітко заявили, що дії військових Росії в Сирії, якщо вони будуть спрямовані на підтримку Асада, будуть дестабілізаційними і контрпродуктивними. Така підтримка режиму, який втратив важелі влади, призводить лише до того, що більше громадян Сирії потрапляють до рук екстремістів», – наголосив речник.

Росія, яка є союзником Асада, накопичує значну військову силу поблизу авіабази Латакія на заході Сирії. Ідеться про танки Т-90, важку артилерію, зенітні ракети і значну кількість особового складу, які, за повідомленнями, перебувають у Латакії.

Це турбує Вашингтон, який припускає, що дії Москви спрямовані на підтримку режиму Асада, а не на протистояння з угрупованням «Ісламська держава». Раніше цього тижня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував держсекретареві США Джону Керрі провести прямі переговори військових двох країн щодо координації дій у Сирії.

XS
SM
MD
LG