Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко заявляє про намір оскаржити зняття недоторканності з Мосійчука


Олег Ляшко (©Shutterstock)
Олег Ляшко (©Shutterstock)

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що його політична сила в суді оскаржить рішення Верховної Ради України про зняття депутатської недоторканності з Ігоря Мосійчука.

«Ми оскаржимо рішення. Зараз рішення у Вищому адміністративному суді. Сьогодні народний депутат Купрієнко, наш колега, який веде юридичні питання, уже підготував позов. Його підписано й сьогодні цей позов буде зареєстровано в суді», – сказав він у парламенті.

Крім того, Ляшко повідомив, що призначене на 9:00 судове засідання у справі Ігоря Мосійчука у Печерському районному суді Києві так і не розпочалося. «Від адвоката було повідомлено, що суд на 9:00. Сьогодні ми приїхали до суду, але слідчого нема, і в суді ніхто нічого не знає. Тобто вони очевидно махлюють, щоб в останню хвилину привезти Мосійчука до суду, щоб унеможливити наше перебування і преси. Якщо там все прозоро і чисто то чого ви ховаєтесь?» – заявив Ляшко.

За його словами, наразі Ігор Мосійчук перебуває в СІЗО Служби безпеки України.

17 вересня правоохоронці затримали Ігоря Мосійчука просто у приміщенні Верховної Ради після того, як парламент дав згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Виступаючи з запитом про це, генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував депутатам відеозапис, із якого випливає, що Мосійчук домовлявся про отримання хабаря щонайменше у 100 тисяч гривень і отримав його. Мосійчук заперечив це і назвав запис змонтованим і неправдивим. Він також назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко не виключає і подання Генеральної прокуратури про затримання й арешт свого соратника Андрія Лозового. З його слів, у «зоні ризику» також депутати Дмитро Линько, Сергій Скуратівський і Сергій Рибалка.

XS
SM
MD
LG