Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про вилучення зі списку санкцій 6 журналістів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 17 вересня, згідно з яким зі списку санкцій України виключені прізвища шістьох європейських журналістів.

Указ, оприлюднений на сайті глави держави, набуває чинності з дня публікації.

17 вересня після міжнародної критики Рада національної безпеки і оборони України вирішила вилучити з переліку шістьох журналістів відомих західних засобів інформації – двох британців і росіянина з британської телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі», двох іспанських і одного німецького журналіста. Але ще один іспанський журналіст, Сесар Відаль, у списку залишився – в РНБО нагадали, що він був «спостерігачем» на незаконному «референдумі» у Криму на початку його окупації навесні 2014 року.

16 вересня Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки й оборони щодо нових санкцій проти Росії. У списку серед 388 осіб фігурували кілька десятків працівників ЗМІ і блогерів. Як йдеться в указі, особи зі списку становлять «дійсну або потенційну загрозу для національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України».

Внесення журналістів до списку санкцій розкритикували, зокрема, у Комітеті захисту журналістів, Раді Європи і ОБСЄ.

У Міністерстві інформаційної політики України Радіо Свобода заявили, що здивовані внесенням до списку санкцій журналістів впливових західних медіа.

XS
SM
MD
LG