Доступність посилання

ТОП новини

Хорватія закрила 7 пунктів пропуску на кордоні з Сербією через біженців


Хорватія закрила сім із восьми своїх пунктів пропуску на кордоні з Сербією «до подальших розпоряджень» після напливу мігрантів, повідомило пізно ввечері 17 вересня Міністерство внутрішніх справ країни.

Крім того, Хорватія вирішила залучити армію для того, щоб впоратися з потоком мігрантів. Від 16 вересня на території країни зайшли понад 11 тисяч мігрантів, повідомили у МВС.

Після того, як днями свій кордон із Сербією закрила Угорщина, мігранти, які прагнуть через Сербію дістатися до заможних країн Європейського союзу, рушили на Хорватію, щоб добиратися до Німеччини й далі через цю країну.

Вони проходять повз пункти пропуску через відкритий по суті кордон, де їх відловлює поліція, щоб відправити в табори біженців для реєстрації. Частина вже вирвалася і прямує, за їхніми словами, до Німеччини пішки полями чи вздовж залізниць (для цього ще треба пройти Словенію й Австрію).

Міністр внутрішніх справ Хорватії Ранко Остоїч раніше 17 вересня заявив, що можливості Хорватії приймати біженців «повністю наповнені».

XS
SM
MD
LG