Доступність посилання

ТОП новини

Радикальна партія вирішила йти на вибори і припинити повноваження Вітка


Лідер Радикальної партії Олег Ляшко
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко

Радикальна партія Олега Ляшка на своєму з’їзді ухвалила рішення про участь у місцевих виборах 25 жовтня, про припинення повноважень народного депутата Артема Вітка, який вийшов з її фракції, і засудила дії чинної української влади, звинувативши її у знищенні парламентаризму.

Радикальна партія звернулася «до всіх українських патріотів», демократичних політичних сил об’єднати зусилля для захисту основоположних прав людини, демократії, Конституції України, соціальних й економічних прав громадян, незалежності і соборності України.

Виступаючи на з’їзді, Ляшко зазначив, що фракція Радикальної партії категорично засуджує корупцію, хабарництво і злочинні дії вищих посадових осіб, і якщо депутат від цієї фракції Ігор Мосійчук дійсно скоїв злочин, то він має відповідати за це за законом. Однак лідер «радикалів» заявив, що парламент дав дозвіл на арешт і притягнення до відповідальності Мосійчука у «незаконний й антиконституційний» спосіб.

18 вересня на засіданні парламенту Вітко заявив, що не хоче бути у складі фракції Радикальної партії, оскільки виступає проти її виходу з коаліції, і передав заяву про вихід з фракції голові парламенту Володимиру Гройсману.

17 вересня правоохоронці затримали Ігоря Мосійчука просто у приміщенні Верховної Ради після того, як парламент дав згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Виступаючи з запитом про це, генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував депутатам відеозапис, із якого випливає, що Мосійчук домовлявся про отримання хабаря щонайменше у 100 тисяч гривень і отримав його. Мосійчук заперечив це і назвав запис змонтованим і неправдивим. Він також назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.

XS
SM
MD
LG