Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров попередив про можливу енергетичну блокаду Криму після «продуктової», яка розпочнеться 20 вересня


Рефат Чубаров, архівне фото
Рефат Чубаров, архівне фото

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров не виключає, що слідом за «продуктовою блокадою» Криму, окупованого Росією, кримські татари будуть домагатися припинити постачання електроенергії на півострів.

На засіданні координаційної ради в Генічеську райдержадміністрації Херсонської області він розповів, що на переговорах із президентом України Петром Порошенком у четвер, 17 вересня він порушував це питання – що разом з блокадою Криму буде порушене питання і про те, щоб припинити постачання електроенергії на окуповану територію, повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Але коли саме буде висуватися вимога припинити постачання електроенергії до Криму, нині говорити наразі рано, додав голова Меджлісу.

«Може, вони (окупанти – ред.) завтра підуть із Криму, через Керченську протоку», – сказав він.

А тим часом на засіданні координаційної ради ухвалили рішення виділити місце для проведення акції блокування доставки продуктів до Криму. Там будуть встановлені намети, підведена електрика, організовані санітарна зона і прибирання сміття, забезпечені підвезення води і робота рятувальників, швидкої допомоги, міліції, працівників СБУ та військових.

Раніше херсонська міліція повідомляла, що встановить для активістів, які блокуватимуть в’їзд вантажівок до окупованого Криму, намети і туалети.

Рефат Чубаров анонсував початок блокування вантажівок, які везуть товари в окупований Росією Крим, на полудень у неділю, 20 вересня.

Голова російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов, зі свого боку, заявляв, що півострів повністю підготований до блокування постачань продовольства з боку материкової України і що з цього приводу «абсолютно ніякого страху немає».

На цю ж тему:

16.09.2015
Блокада Криму почнеться в неділю опівдні – Чубаров

На півострів не пропускатимуть вантажівки, для людей і легкових автомобілів перешкод не буде далі
XS
SM
MD
LG