Доступність посилання

ТОП новини

В адміністрації президента підтвердили загибель одного і поранення одного військового


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 19 вересня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 19 вересня 2015 року

У всій зоні антитерористичної операції за минулий день загинув один український військовий і один був поранений, повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Він підтвердив повідомлення речника АТО в Луганській області, що це сталося у п’ятницю: військовослужбовці підірвались на розтяжці під час виконання завдань в районі села Болотене на Луганщині. «Саме міни та розтяжки, якими нашпигували українську землю бойовики, зараз створюють найбільшу небезпеку для наших військових», – наголосив він.

Речник також підтвердив ранкове повідомлення прес-центру АТО, що за попередню добу стався єдиний випадок порушення перемир’я: ввечері у п’ятницю на донецькому напрямку поблизу Світлодарського водосховища бойовики обстріляли українські позиції з гранатомета. На луганському та маріупольському напрямках за цей час збройних провокацій із боку незаконних збройних формувань не зафіксовано, сказав Лисенко.

Луганські сепаратисти ще зранку заявляли, що українські силовики порушили режим тиші тричі протягом усієї попередньої доби – всі ці випадки сталися біля села Калинівка у п’ятницю, кажуть вони. В окупованому Луганську також звинуватили Збройні сили України в одному «обстрілі з метою провокації» біля села Сміле у п’ятницю.

Донецькі сепаратисти на цей час повідомили тільки про те, що протягом ночі обстрілів із боку українських військових не було. Про становище вдень чи ввечері у п’ятницю вони ще заяв не робили.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG