Доступність посилання

ТОП новини

Військові Пакистану вдарили по талібах після їхнього нападу на авіабазу


Після нападу на авіабазу на околиці Пешавара, 18 вересня 2015 року
Після нападу на авіабазу на околиці Пешавара, 18 вересня 2015 року

Військові Пакистану повідомили, що здійснили повітряні удари по підозрюваних об’єктах бойовиків-ісламістів поблизу кордону з Афганістаном – наступного дня по тому, як у п’ятницю ісламські таліби штурмували урядову авіабазу в регіоні, вбивши при цьому 29 людей.

За словами військових, унаслідок ударів, завданих у суботу, були ліквідовані 16 підозрюваних бойовиків. Удари були здійснені в пакистанській частині долини Тірах на північному заході Пакистану, що простягається через кордон до Афганістану й є одним із головних шляхів контрабанди в регіоні.

Крім того, були затримані близько 50 мешканців територій поблизу авіабази, що зазнала нападу, за підозрою, що вони могли допомогти бойовикам організувати напад, додали військові.

У п’ятницю 29 людей загинули внаслідок спроби талібів штурмувати військовий аеродром Бадабер неподалік міста Пешавара на північному заході Пакистану. Серед загиблих – 16 людей, які в той час молилися в мечеті на авіабазі. За словами військових, нападники під час штурму ввірвалися в мечеть і розстріляли вірних, які були там.

Також у перебігу бою знищені не менш як 13 нападників, кажуть військові. Скільки всього було нападників, наразі не відомо.

Пакистанські таліби підтвердили, що напад здійснили вони. Це був найбільший в історії Пакистану напад талібів на військовий об’єкт.

Відразу після нього в регіоні Північний Вазиристан, що є головною базою пакистанських талібів, унаслідок повітряного удару з безпілотного апарата були ліквідовані не менш як троє бойовиків і ще п’ятеро були поранені.

Також після нападу пакистанські військові повідомили, що перехопили розмови нападників, із яких випливає, що діями цієї групи пакистанських талібів керували з території Афганістану.

Армія Пакистану веде силову операцію проти місцевих ісламістів та іноземних бойовиків, які воюють на їхньому боці, в Північному Вазиристані.

XS
SM
MD
LG