Доступність посилання

ТОП новини

Полтавські свободівці вимагають відставки Авакова


Полтавські свободівці провели автопробіг на підтримку політв'язнів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Полтавські свободівці провели автопробіг на підтримку політв'язнів

Полтавська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» під гаслом «Свободу захисникам Конституції» провела 19 вересня автопробіг.

Його учасники вимагали відставки міністра внутрішніх справ і припинення політичних репресій, якими вони вважають затримання людей, імовірно причетних до подій під стінами Верховної Ради 31 серпня.

«Ми оголошуємо безстрокову акцію протесту, допоки Арсен Аваков не залишить крісло міністра внутрішніх справ», – заявив голова Полтавської міської організації ВО «Свобода» Юліан Матвійчук.

Учасники автопробігу на чолі з народним депутатом Юрієм Бубликом проїхали центральними вулицями міста і завершили акцію на площі біля Полтавської облдержадміністрації.

«Свобода» вимагає від Міністерства внутрішніх справ об’єктивного розслідування терористичного акту, що стався 31 серпня. Ми засуджуємо терористичний акт, але не змінюємо своїх позицій: не можна змінювати конституцію за умов війни, не повинно бути в Україні політичних репресій», – зауважив народний депутат України Юрій Бублик.

Цього тижня під час звіту в парламенті міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вибух під Верховною Радою 31 серпня був наперед спланований. Міністр повідомив, що слідство має докази зустрічі керівництва ВО «Свобода» з бійцями батальйону «Січ» за кілька днів до сутичок.

Після зустрічі з бійцями «Січі», за даними міністра, представники ВО «Свобода» поїхали в село Водяне на місце дислокації батальйону «Карпатська січ», який входить до складу 93-ї бригади ЗСУ, де також провели зустріч та співбесіди.

«Наступного дня обидва підозрюваних у вчиненні теракту виїхали до Києва. Так само вчинили і ще кілька бійців батальйону «Січ». Наскільки повʼязані ці зустрічі керівництва «Свободи» з залучення конкретних осіб до вчинення теракту, буде перевірено в ході слідства», – заявив Аваков.

Унаслідок сутичок 31 серпня загинуло три бійці Нацгвардії, ще один поранений досі перебуває у важкому стані.

Наразі у справі про сутички під парламентом 31 серпня 17 осіб заарештовано, а трьом обрано міру запобіжного захисту, не пов’язану з триманням під вартою.

XS
SM
MD
LG