Доступність посилання

ТОП новини

Учасники «продовольчої блокади» Криму не давали в’їхати фурі на материк


На адміністративному кордоні з Кримом, 20 вересня 2015 року
На адміністративному кордоні з Кримом, 20 вересня 2015 року

На адміністративному кордоні з Кримом у неділю, 20 вересня, виник конфлікт між учасниками «продовольчої блокади» і водієм порожньої фури, який намагався в’їхати на материкову частину України. Про це повідомляє кореспондент «Крим.Реалії» з місця подій.

Учасники акції відмовились пропускати вантажівку, яка намагалась в’їхати на материк через контрольно-пропускний пункт Чонгар. Водій у відповідь сказав протестувальникам, що він був у Криму на відпочинку і їде додому у порожньому особистому автомобілі. Однак присутнім такі пояснення здались недостовірними.

Учасники акції заблокували фурі проїзд. Почалась словесна перепалка, після якої водій відкрив двері рефрижератора і показав, що він порожній. Після нетривалої, але емоційної розмови з присутніми водій зізнався, що возив продукцію Артемівського м’ясокомбінату до Севастополя. Після цього вантажівку відпустили, і вона продовжила свій шлях.

Меджліс кримськотатарського народу оголосив про проведення безстрокової акції з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт. Як довго триватиме блокування вантажного транспорту, не повідомляється.

Російський «голова» Криму Сергій Аксьонов засудив дії організаторів блокади і висловив надію, що вони одумаються. За його словами, «влада» Криму стежитиме за тим, щоб можлива відсутність українських товарів не призвела до підвищення цін на продукти.

Росія окупувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів і надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG