Доступність посилання

ТОП новини

Ципрас: «Сіріза» отримала переконливий мандат


Алексіс Ципрас
Алексіс Ципрас

Колишній прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявляє, що його партія отримала переконливий мандат, вигравши другі поспіль вибори упродовж дев’яти місяців.

Партія Ципраса «Сіріза» перемогла на парламентських виборах, що відбулися 20 вересня. За неї проголосували понад 35,5% виборців. Очікується, що «Сіріза» матиме 145 місць у парламенті, який складається з 300 депутатів.

Алексіс Ципрас наголосив, що сформує коаліцію з правою партією «Незалежні греки», яка вже була його партнером по коаліції, перш ніж він пішов у відставку в серпні.

У Євросоюзі привітали Ципраса з перемогою його партії на виборах і зазначили, що Греція не повинна втрачати часу, а має запроваджувати реформи.

28 серпня президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів. 20 серпня лідер ультралівої партії «Сіріза» Алексіс Ципрас покинув посаду прем’єра, оскільки його курс на введення заходів жорсткої економії, яких вимагають кредитори Греції в обмін на продовження фінансової допомоги, викликав неоднозначну реакцію у суспільстві, а також призвів до розколу у його партії.

XS
SM
MD
LG