Доступність посилання

ТОП новини

Греція: Алексіс Ципрас вступив на посаду прем’єра


Алексіс Ципрас
Алексіс Ципрас

Алексіс Ципрас вступив на посаду голови уряду Греції. Він був приведений до присяги як прем’єр-міністр у понеділок, 21 вересня, після перемоги його партії на парламентських виборах у неділю.

Після прийняття присяги Ципрас заявив, що його партія «Сіріза» отримала широкий мандат після перемоги на других загальних виборах у країні менш ніж за дев’ять місяців. Він також сказав, що відновлення економіки після фінансової кризи відбудеться тільки після «важкої роботи».

Алексіс Ципрас отримав офіційний мандат на формування уряду наступного дня після того, як партія «Сіріза» отримала близько 35,5 відсотків, як і раніше не набравши переважної більшості.

Колишній прем’єр-міністр Ципрас заявив, що він сформує коаліцію з партією «Незалежні греки», яка була його партнером по коаліції перед відставкою у серпні.

«Сіріза» вперше була обрана у січні, завдяки проголошеному курсу на протидію заходам жорсткої економії, але була змушена прийняти несприятливі умови третьої міжнародної фінансової допомоги Греції.

ЄС привітав Ципраса з перемогою на виборах і заявив, що у Греції «немає можливості втрачати час у здійсненні реформ».

XS
SM
MD
LG