Доступність посилання

ТОП новини

У Росії представники прокуратури просять суд відсторонити адвокатів Савченко


Надія Савченко, 6 травня 2015 року
Надія Савченко, 6 травня 2015 року

У ході засідання Донецького міського суду Ростовської області Росії сторона державного обвинувачення запропонувала суду замінити адвокатів громадянки України, народного депутата Надії Савченко.

Раніше захисники Савченко подали клопотання про повернення справи прокурору.

Наразі оголошено перерву в засіданні суду.

Адвокатами українки є Микола Полозов, Ілля Новиков та Марк Фейгін.

Сьогодні Донецький міський суд Ростовської області починає розглядати по суті справу Савченко. Цю справу розглядає колегія з трьох суддів. У ході сьогоднішнього засідання прокурор оголосить обвинувальний висновок, після чого підсудна заявить, чи визнає вона провину. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

У ході слухань суд має вивчити 39 томів кримінальної справи, допитати потерпілих – родичів загиблих журналістів, свідків й експертів. За даними адвоката Миколи Полозова, сторона обвинувачення заявила близько 60 свідків, серед яких лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький.

Полозов очікує, що процес «буде стрімким», і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Раніше інший адвокат Надії Савченко Ілля Новиков заявив Радіо Свобода, що вирок українці вже написаний, і термін буде максимальним. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти. За словами Новікова, дипломатичний тиск буде наростати і «рано чи пізно» Савченко звільнять.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG