Доступність посилання

ТОП новини

Росія: наступного тижня відбудеться допит Савченко у суді


Суд у справі Надії Савченко (кадр із відеотрансляції засідання), Донецьк, Ростовська область Росії, 22 вересня 2015 року
Суд у справі Надії Савченко (кадр із відеотрансляції засідання), Донецьк, Ростовська область Росії, 22 вересня 2015 року

Наступного тижня, 29 вересня, у суді російського міста Донецьк (Ростовської області) відбудеться допит громадянки України, народного депутата Надії Савченко.

Раніше сьогодні Надія Савченка під час судового засідання заявила про намір давати свідчення на «детекторі брехні».

Наступне судове засідання у справі Савченко відбудеться 29 вересня.

Сьогодні Донецький міський суд Ростовської області розпочав по суті розглядати справу Савченко.

Прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, який Савченко назвала брехнею. Своєї провини в інкримінованих їй злочинах вона не визнала. Також суд розпочав допит потерпілих у справі Савченко.

Як прогнозують адвокати українки, процес «буде стрімким», і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG