Доступність посилання

ТОП новини

На виїзді з Криму затримали екс-депутата Севастополя


На виїзді з Криму затримали екс-депутата Севастополя
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

На виїзді з Криму затримали екс-депутата Севастополя

На адміністративному кордоні з Кримом в Херсонській області 22 вересня затримали колишнього депутата Севастопольської міськради Володимира Галічія, повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Прикордонники виконали доручення правоохоронних органів і затримали громадянина України Галічія Володимира Олексійовича, який раніше був депутатом», – сказав Слободян.

Інформацію про затримання севастопольського екс-депутата при в’їзді на півострів підтвердили і в прокуратурі АРК при Генпрокуратурі України.

Подробиці затримання мають озвучити на брифінгу, який відбудеться 23 вересня на пункті пропуску «Каланчак», повідомив «Крим.Реалії» заступник прокурора АРК Назар Холодницький.

За інформацією севастопольських ЗМІ, Володимир Галічій голосував «за входження Севастополя до складу Росії».

Коментарів самого екс-депутата і його захисту наразі немає.

Це не перший випадок затримання колишніх депутатів на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом. 28 квітня 2015 року екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, і Генпрокуратура України винесла йому підозру у скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику ставиться в провину, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні Держради Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG