Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов: через «блокаду» Криму зростають поставки через Керченську переправу


 Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Російський «голова» Криму Сергій Аксьонов задоволений результатом «продовольчої блокади» Криму, це позитивно вплинуло на поставку товарів з материковою Росії через Керченську переправу. Про це повідомляє прес-служба «уряду» Криму.

«На сьогодні Керченська поромна переправа працює без збоїв. За останні три дні вантажоперевезення збільшилися на 15%. Кількість фур збільшилася в рази, і, думаю, зростання триватиме», – сказав Аксьонов.

Він зазначив, що «збільшення обсягу вантажоперевезень тільки прискорить витіснення української продукції з полиць кримських магазинів».

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що везе товари до Криму, ініційована лідерами кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки Росія не виконає їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Раніше Аксьонов засудив дії організаторів блокади і висловив сподівання, що вони «одумаються». За його словами, «влада» Криму стежитиме за тим, щоб можлива відсутність українських товарів не призвела до підвищення цін на продукти.

XS
SM
MD
LG