Доступність посилання

ТОП новини

СБУ викликає Колесніченка і Царьова на допит


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко

Служба безпеки України викликає на допит колишніх народних депутатів від Партії регіонів Вадима Колесніченка та Олега Царьова.

Повістки на допит опубліковані на сайті відомства.

Колесніченка повторно викликають на допит на 1 жовтня на 10:00 в головне слідче управління СБУ. Царьова викликали також на 1 жовтня на 10:00. Вони викликаються як підозрювані.

СБУ вже викликала на допит Колесніченка на 17 і 18 вересня, проте він заявив, що не має наміру їхати до Києва на допит. Він пояснив це тим, що «не здійснював жодних злочинів», а СБУ назвав «іноземною спецслужбою».

16 січня 2015 року в СБУ повідомили, що Вадим Колесніченко оголошений у розшук. Колишньому депутатові інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

Олег Царьов (п) на антиукраїнському мітингу в Москві, 21 лютого 2015 року
Олег Царьов (п) на антиукраїнському мітингу в Москві, 21 лютого 2015 року

У повістці Царьову вказано, що адреса його проживання – Дніпропетровська область.

Царьова в Україні також оголосили у розшук. Проти нього порушено кримінальне провадження за заклики до сепаратизму.

Улітку 2014 року Царьов почав брати активну участь у «політичній» діяльності збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, – він заявив, що очолив «парламент» об’єднання цих угруповань, так званого «союзу народних республік», а після провалу цієї спроби їх об’єднання – «парламент» іншого такого об’єднавчого проекту, відомого як «Новоросія»; цей проект теж залишився на словах і на папері, і у травні 2015 року Олег Царьов офіційно оголосив про його «замороження».

XS
SM
MD
LG