Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві обрав арешт як запобіжний захід екс-депутату із Севастополя


©Shutterstock
©Shutterstock

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому депутату міськради Севастополя Володимиру Галічію, який був затриманий українськими прикордонниками на пропускному пункті «Каланчак» у Херсонській області.

Таке рішення ухвалене пізно ввечері 23 вересня, повідомляє заступник прокурора Автономної республіки Крим при Генпрокуратурі України Назар Холодницький.

За його інформацією, колишнього депутата заарештували на 2 місяці.

Коментарі самого екс-депутата і його захисту поки що відсутні.

Генеральна прокуратура України повідомила 23 вересня, що затриманого на в’їзді до Криму екс-депутата міськради Севастополя Володимира Галічія підозрюють у державній зраді. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Українські прикордонники затримали Галічія на пункті пропуску «Каланчак» у Херсонській області 22 вересня. За інформацією севастопольських ЗМІ, Володимир Галічій голосував «за входження Севастополя до складу Росії».

У квітні 2015 року на адміністративному кордоні з Кримом затримали екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша. Йому також закидають держзраду. Ганиш своєї провини не визнає.

XS
SM
MD
LG