Доступність посилання

ТОП новини

Четверо військових поранені на Луганщині внаслідок вибуху міни – адміністрація


У Попаснянському районі Луганської області 24 вересня внаслідок вибуху протипіхотної міни поранені четверо військових, повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

За цими даними, інцидент стався близько 14:15 під час інженерного облаштування позицій біля спостережного поста неподалік селища Оріхове Попаснянського району. Поранень зазнали бійці 22-го мотопіхотного батальйону Збройних сил України.

Раніше того ж дня, 24 вересня, біля Станиці Луганської на розтяжці підірвався пастух.

У штабі АТО 24 вересня також повідомили, що один український військовий загинув і двоє були поранені внаслідок підриву на міні в Луганській області 23 вересня.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується, фіксується значне зменшення кількості обстрілів. Проте повідомлення про поранення військових і цивільних унаслідок підривів мін і так званих «розтяжок» надходять регулярно.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG