Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР»: з міжнародних організацій акредитували лише Червоний Хрест


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Міжнародний комітет Червоного Хреста отримав акредитацію від угруповання «ДНР», що контролює частину територій Донецької області і визнане в Україні терористичним.

Як заявив представник угруповання Денис Пушилін, МКЧХ пройшов усі процедури реєстрації для роботи на території, підконтрольній «ДНР», повідомляють сайти сепаратистів.

За словами Пушиліна, що стосується інших організацій, «то з тих, хто подавав, вони не отримали акредитацію з різних причин».

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О’Браєн 24 вересня повідомив, що бойовики угруповання «ЛНР» наказали співробітникам міжнародних гуманітарних організацій залишити контрольовані сепаратистами території сходу України.

За його словами, підтримувані Росією сепаратисти наказали агенціям ООН та кільком організаціям з охорони здоров’я завершити діяльність до кінця цього тижня. У «ЛНР» заявили, що акредитацію на роботу отримав лише Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Через такі дії бойовиків, зокрема запроваджені в липні нові вимоги до реєстрації міжнародних організацій, населення Донбасу не отримало близько 16 тисяч тонн гуманітарної допомоги, у місцевих лікарнях не можуть робити операції через брак анестезії, додали в ООН.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що заборона діяльності міжнародних гуманітарних організацій є грубим порушенням Мінських угод з боку сепаратистів.

XS
SM
MD
LG