Доступність посилання

ТОП новини

МВС повідомляє про набір до нової патрульної поліції на Донеччині


Київська поліція (ілюстраційне фото)
Київська поліція (ілюстраційне фото)

Управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області повідомляє про початок набору до патрульної поліції Донеччини.

«Першими містами, де на службу вийдуть патрульні поліцейські, стануть Краматорськ і Слов’янськ. Набір триватиме з 26 вересня по 19 жовтня», – йдеться в повідомленні управління.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки, у тестовому режимі, ще з 4 липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі і Львові.

На початку серпня в МВС заявляли, що в Україні через три місяці національна поліція замінить міліцію. Тоді у МВС повідомили, що протягом місяця з дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію, його керівника призначатиме Кабмін за поданням прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Відповідно до норм закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.

XS
SM
MD
LG