Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» заявляє про обшуки в партійців, у МВС це повʼязують із 31 серпня


Сутички під Верховною Радою 31 серпня
Сутички під Верховною Радою 31 серпня

Всеукраїнське обʼєднання «Свобода» у суботу заявляє про обшуки, які силовики проводять відразу у пʼяти членів цієї політичної сили.

«26 вересня 2015 року із самого ранку міліціянти прийшли із обшуками до помешкань свободівців у Києві, Одесі та на Прикарпатті», – йдеться у повідомленні на сайті політсили.

Зокрема, близько 7-ї ранку правоохоронці прийшли до керівника контрольно-ревізійної комісії ВО «Свобода» Олега Гелевея. У Хмельницькому міліція прийшла з обшуком до очільника Київського обласного осередку партії Ігоря Сабія. Крім того, за даними ВО «Свобода», з обшуком прийшли і до колишньої дружини Сабія, яка живе у Тисмениці, що в Івано-Франківській області.

«Також обшуки відбуваються в Одесі: міліціянти прийшли одразу до трьох активістів. Обшуки тривають у двох заступників голови Одеської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Станкова та Гліба Громова, а також у першого номеру списку об'єднання до Одеської обласної ради Костянтина Васильця», – йдеться у повідомленні на сайті політсили.

За даними ВО «Свобода», обшуки тривають і в журналістки видання «Український тиждень» Валерії Бурлакової.

В ефірі телеканалу «112» радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко зазначив, що обшуки повʼязані зі слідством у рамках справи про сутички під Верховною Радою 31 серпня. Він також зауважив, що Олег Гелевей є одним із підозрюваних у справі.

Унаслідок сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями під стінами Верховної Ради 31 серпня загинуло 4 бійці Нацгвардії, ще понад сотня людей отримали поранення. За даними МВС, у справі затримано 20 осіб, ще 200 осіб – це свідки.

Силовики заявляють, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших обʼєднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Серед затриманих у рамках справи – члени ВО «Свобода» Едуард Леонов, Ігор Швайка, Юрій Сиротюк.

XS
SM
MD
LG