Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України та США поспілкувались в кулуарах Генасамблеї ООН


Президенти України та США Петро Порошенко та Барак Обама (фото архівне)
Президенти України та США Петро Порошенко та Барак Обама (фото архівне)

Президент України Петро Порошенко у понеділок мав розмову із президентом США Бараком Обамою в кулуарах 70-ї сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Фото, де видно, що лідери двох держав розмовляють віч-на-віч, розмістили в соціальних мережах голова Постійного представництва України при ООН посол Юрій Сергеєв та речник президента Святослав Цеголко.

«Відбулася вкрай серйозна розмова президентів України та США», – написав Сергеєв, не вказавши, втім, скільки вона тривала.

Святослав Цеголко водночас заявив, що на зустрічі президентів Барак Обама висловив підтримку Україні з боку Сполучених Штатів.

«Президент Обама підтвердив підтримку України та зусиль президента Петра Порошенка захистити територіальну цілісність і суверенітет України. Під час розмови президент Обама наголосив, що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати Україну, яка впроваджує реформи та продовжує шукати дипломатичне вирішення конфлікту», – сказав Цеголко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін напередодні повідомляв, що Порошенко мав зустрітися з Обамою між ланчем із генсекретарем ООН та самітом з питань миротворчості.

«Буде коротка зустріч, там обговорюватимуться кілька питань, про які я не можу детально розповісти», – сказав Клімкін перед зустріччю.

Півторагодинну зустріч з американським президентом віч-на-віч мав напередодні і російський президент. Барак Обама і Володимир Путін, як повідомляється, головним чином говорили про ситуацію в Сирії.

Сьогодні, 29 вересня, в рамках проведення загальних дебатів на трибуну ООН підніметься президент України Петро Порошенко. Крім конфлікту на Донбасі і підтримки Росією тамтешніх сепаратистів, він обіцяв порушити питання про обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН.

На цю ж тему:

28.09.2015
Українська делегація вийшла із зали під час виступу Путіна на Генасамблеї ООН

«На балконі перед ним був розгорнутий прапор України з Іловайська!» – Юрій Сергеєв далі
29.09.2015
Обама і Путін півтори години говорили про Сирію

далі
28.09.2015
Зустріч із Путіним не переконає Обаму міняти «Сирію на Україну»?

Президенти США та Росії в кулуарах Генасамблеї ООН говоритимуть про Україну з абсолютно різних позицій – експерт далі
XS
SM
MD
LG