Доступність посилання

ТОП новини

Суд у російському Донецьку відновив розгляд справи Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Донецький суд Ростовської області Росії сьогодні продовжує слухання у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко і заслухає її свідчення. Про це на своїй Твіттер-сторінці написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

У залі присутня мати Надії Савченко, Марія. На запитання судді, чи буде вона виступати як свідок, захист відповів, що ні.

Минулого тижня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Надії Савченко з участю колегії з трьох суддів. На першому засіданні 22 вересня Надія Савченко заявила про намір давати свідчення на «детекторі брехні».

Напередодні у російському Ростові-на-Дону активісти провели пікет з вимогою звільнити Надію Савченко. Близько 15 людей закликали звільнити не тільки Савченко, але й інших політв’язнів. Російські громадські активісти тримали плакати: «Гулагу – Ні!», «Свободу Сенцову і Кольченку», «Свободу Надії!».

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію із зали суду.

XS
SM
MD
LG