Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за добу на Донбасі ніхто з українських військових не постраждав


За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, одну провокацію з боку бойовиків вчора зафіксували на луганському напрямку. Це сталося поблизу селища Старий Айдар, що на захід від Щастя.

«На Донецькому напрямку ворог проявляв активність лише на північ від Горлівки. Бойовики, що контролюють східну частину Зайцевого та Гольмівський, кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших передових позиціях. На інших ділянках фронту вчора було тихо. Польотів ворожих безпілотників не зафіксовано», – сказав Мотузяник.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють про один обстріл з боку українських військових. Про жертви і поранених не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про зменшення кількості обстрілів, але почастішання «провокацій» з боку українських сил.

Відповідно до лютневих мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG