Доступність посилання

ТОП новини

Російський консул про суд над Александровим і Єрофеєвим: справа замовна


Олександр Александров (п) і Євген Єрофеєв у суді в Києві, 29 вересня 2015 року
Олександр Александров (п) і Євген Єрофеєв у суді в Києві, 29 вересня 2015 року

Завідувач консульського відділу посольства Росії в Україні Олексій Грубий заявляє, що справа проти затриманих на Донбасі російських військових Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова є замовною, а в її ході допущена значна кількість порушень. Про це консул сказав на сьогоднішньому засіданні суду в Києві у справі Єрофеєва і Александрова.

«Для нас очевидно, що є політичне замовлення на засудження наших громадян. Хочуть показати російську нібито військову присутність в Україні, якої насправді немає. Останнім часом після передачі слідства від Служби безпеки України до військової прокуратури ми спостерігаємо, що допускається значна кількість процесуальних порушень», – заявив Олексій Грубий.

Також консул вкотре заявив, що на момент затримання ані Александров, ані Єрофеєв не були військовослужбовцями російської армії.

«Тут немає російських військових. Це колишні російські військовослужбовці. Так, вони справді служили і, як я розумію зі спілкування з захисниками, вони визнають факт присутності на території Луганської області, але не більше від цього», – резюмував консул.

На сьогоднішньому засіданні Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт двох затриманих на Луганщині російських військових до 21 листопада. Крім того, суд вирішив передати їхню справу до Апеляційного суду Києва з подальшою передачею у Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ України для визначення підсудності справи.

У травні цього року в Луганській області були затримані російські військові Євген Єрофеєв і Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

Наприкінці серпня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що досудове розслідування щодо Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова завершене.

У прокуратурі уточнили, що їх підозрюють в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї й боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG