Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один український військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі один український військовослужбовець зазнав поранень, загиблих серед військових немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, військовий зазнав поранень у перебігу розмінування території, це сталося між Артемівськом та Горлівкою.

Речник АТО також повідомляє, що на луганському та маріупольському напрямках бойовики дотримуються режиму тиші, натомість на донецькому напрямку були зафіксовані порушення.

За словами Лисенка, поблизу селища Лозове сепаратисти відкривали вогонь із кулемета великого калібру.

«На північ від Горлівки, поблизу селища Зайцеве, вчора вранці відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ тривалістю півтори години. Загін противника намагався просочитися крізь нашу лінію оборони. Проте внаслідок влучної стрільби у відповідь з боку українських військовослужбовців бойовики були змушені відступити. Втрат серед наших воїнів не було», – сказав він.

Речник АТО також повідомив, що поблизу Красногорівки сепаратисти застосовували проти українських військових стрілецьку зброю, міномети та БМП.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що нібито українські силовики минулої ночі відкрили інтенсивний кулеметний вогонь по селу Спартак поблизу Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про порушення режиму припинення вогню наразі не повідомляють.

Відповідно до Мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали, а сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG