Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Комітет регіонів ЄС почали розробляти стратегію децентралізації в Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Робоча група Україна – Комітет регіонів Євросоюзу розпочала розробляти стратегію децентралізації в Україні.

30 вересня у Брюсселі відбулося перше засідання робочої групи.

Головна мета заходу – обговорення перспектив впровадження реформи з децентралізації влади в Україні з 1 січня 2016 року.

На першому засіданні учасники від України та ЄС намагалися сформувати загальне бачення конституційної реформи та обговорили концепцію діяльності робочої групи Комітету регіонів та України для сприяння євроустанов в імплементації реформи в Україні.

Діяльність цієї робочої групи буде пов’язана з підтримкою адміністративно-територіальної реформи в Україні, заохоченням місцевих органів влади та територіальних громад до змін, виходячи з того, що реформа децентралізації в Україні має пріоритетне значення у зовнішньому вимірі політики Комітету регіонів ЄС.

Україну представили перший заступник міністра регіонального розвитку України В’ячеслав Негода, голова Харківської обласної Ради, президент Всеукраїнської асоціації районних та селищних рад Сергій Чернов.

Рішення щодо створення робочої групи в Комітеті регіонів ЄС для підтримки конституційної реформи в Україні, зокрема, децентралізації, ухвалили у лютому в Брюсселі під час зустрічі очільників Комітету регіонів з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом.

XS
SM
MD
LG