Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністра свободівця Мохника викликали на допит – Тягнибок


Андрій Мохник
Андрій Мохник

Екс-міністра екології та природних ресурсів Андрія Мохника викликали на допит. Про це у своєму Twitter повідомив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Голові Київської «Свободи», керівникові Центрального передвиборчого штабу Андрієві Мохнику вручили повістку на допит на 7 жовтня», – написав Тягнибок.

Також Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду і застосував до підозрюваного у масових заворушеннях під Верховною Радою 31 серпня екс-міністра агрополітики від ВО «Свобода» Ігоря Швайки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 1,2 мільйона гривень.

31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації агресивно налаштовані учасники мітингу стали штурмувати Верховну Раду, кидати бруківку, димові шашки. Також була кинута бойова граната. Всього загинули 4 бійців Нацгвардії, ще близько 150 осіб постраждали.

За даними силовиків, мітинг під Радою був організований партією «Свобода», Радикальною партією та іншими організаціями.
10 вересня суд обрав для Швайки запобіжний захід у вигляді особистої поруки семи народних депутатів.

Головне слідче управління МВС України в рамках провадження викликало на допит голову ВО «Свобода» Олега Тягнибока, а також членів «Свободи» Юрія Сиротюка, Сергія Бойка, Ігоря Сабія та інших.

XS
SM
MD
LG