Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про єдиний обстріл позицій українських військових за добу


Проросійські сепаратисти на Донбасі, архівне фото
Проросійські сепаратисти на Донбасі, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО заявляють, що за час із півночі і до 18:00 на Донбасі майже зберігався режим тиші.

У штабі повідомляють про єдиний обстріл позицій сил АТО, що був зафіксований на Маріупольському напрямку.

«О 9:50 бойовики зі стрілецької зброї відкрили вогонь по нашому опорному пункту в Новотроїцькому. Обстріл був хаотичним і тривав декілька хвилин», – зазначають українські військові.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, нібито українські силовики минулої ночі відкрили інтенсивний кулеметний вогонь по селу Спартак поблизу Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про порушення режиму припинення вогню не повідомляють.

Відповідно до Мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали, а сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. Від цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG