Доступність посилання

ТОП новини

У суді над Савченко триває допит потерпілих


Надія Савченко в російському суді, 30 вересня 2015 року
Надія Савченко в російському суді, 30 вересня 2015 року

У російському Донецьку, де судять українську громадянку Надію Савченко, 1 жовтня триватиме допит потерпілих, які потрапили під артобстріл 17 червня 2014 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 30 вересня суд відмовив у задоволенні клопотання адвокатів Савченко, які пропонували провести слідчий експеримент.

Захисники знову заявили про скопійовані свідчення потерпілих у справі Савченко.

Раніше цього тижня суд завершив допит Надії Савченко і розпочав допит потерпілих,також відхилив клопотання українки про допит за допомогою «детектора брехні», про трансляцію карт під час надання свідчень.

Минулого тижня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Надії Савченко з участю колегії з трьох суддів.

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG