Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську міськвиборчком відмовив у реєстрації партії «Відродження»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Дніпропетровську міська виборча комісія відмовила в реєстрації на виборах політичній партії «Відродження» і її представникові, заступнику міського голови Анатолієві Крупському, який збирався балотуватись на посаду міського голови. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив голова міської виборчої комісії Юрій Подлєсний.

За його словами, засідання комісії, на якому було ухвалене рішення про це, відбулось у середу ввечері. Як зазначив Подлєсний, відмова в реєстрації була пов’язана з тим, що, попри вимоги законодавства, грошову заставу і за партію, і за кандидата внесли не вони самі, а стороння особа.

«Є буква закону. Заставу внесла не партія, як має бути, згідно із законом України «Про вибори», не якийсь керівний орган, а фізична особа з прізвищем щось на кшталт «Куніцин». Це порушення закону. Звісно, вони можуть звертатись до судів. Учора, о 24-й годині, термін для апеляцій сплив», – сказав у коментарі Радіо Свобода голова комісії.

Він також повідомив про те, що одразу після рішення комісії він отримав телефонний дзвінок «з погрозами фізичної розправи» й вимогами негайного переголосування рішення комісії.

Як поінформував Юрій Подлєсний, про цей інцидент він уже повідомив до правоохоронних органів, надіславши заяву до Генеральної прокуратури, СБУ і МВС.

Водночас у партії «Відродження» відмову в реєстрації розцінили як «політичне замовлення». Представники партії обурились, що, відмовивши їхній політичній силі, міськвиборчком зареєстрував кандидатом в міські голови однофамільця Крупського, родом з Харківщини.

«Ми бачимо застосування адміністративного ресурсу, тиск на членів ТВК, внаслідок якого ми маємо двійників по кандидатах в мери, по лідерах нашої партії і навіть партію-двійника. Це говорить про те, що використовуються брудні технології. Склад нашої команди, ймовірно, викликає невдоволення діючої влади, вони бачать в нас конкурентів. Але ми будемо працювати за законом, і перемога буде за нам», – заявив Анатолій Крупський. Також він відзначив, що партія оскаржить рішення виборчої комісії в суді.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG