Доступність посилання

ТОП новини

Київрада вирішила дати назви 25 новим вулицям


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Київська міська рада ухвалила рішення «Про найменування нових вулиць та провулків у мікрорайоні Жуляни Солом’янського району». Назви мають уперше отримати 25 нових вулиць.

За повідомленням прес-служби Київради, підставою для розробки даного проекту рішення є рішення Київради від 18 грудня 2008 року про передачу ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, для ведення садоводства.

«Всього було оформлено 1290 держактів на право власності на землю, проте рішення про найменування зазначених вулиць Київрадою так і не ухвалювалось, через що громадяни не можуть оформити право користування/власності на землю», – додають у Київраді.

На початку вересня у Київраді повідомляли, що в Києві перейменують 12 вулиць, а також один проспект, один провулок та одну площу. Зокрема у Шевченківському районі вулицю Артема перейменують на вулицю Січових Стрільців, а вулицю Чапаєва – на вулицю В’ячеслава Липинського, у Солом’янському районі Горького – на вулицю Анатолія Лупиноса, а вулицю Щорса на вулицю Євгена Коновальця у Печерському районі.

Проте рішення про перейменування цих вулиць ухвалювалось через закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів.

XS
SM
MD
LG