Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко очікує від Путіна на зустрічі «нормандської четвірки» гарантій звільнення українки


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, утримуваної під вартою в Росії, очікують у ході нинішньої зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Парижі гарантій звільнення української громадянки. Про це Марк Фейгін та Микола Полозов написали на своїх Твіттер-сторінках у п’ятницю.

«На зустрічі у нормандському форматі перед Путіним має бути твердо поставлене питання щодо звільнення Надії Савченко», – написав Полозов.

У свою чергу, адвокат Марк Фейгін додав, що одних лише гарантій недостатньо для звільнення, потрібні конкретні терміни таких дій.
«Захист Савченко очікував би від «нормандських» переговорів не просто гарантій Путіна щодо звільнення її додому, а конкретних термінів», – написав Фейгін.

У четвер у Донецькому міському суді Ростовської області Росії завершилося засідання у справі українки Надії Савченко, під час якого допитувати свідків. Наступне засідання призначили на 6 жовтня.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Лідери Франції, Німеччини, Росії та України, які складають так звану «нормандську четвірку», запланували на сьогодні зустріч у Парижі. Метою переговорів Франсуа Олланда, Анґели Меркель, Володимира Путіна та Петра Порошенка буде зміцнення крихкого миру на сході Україні. Чи порушуватимуть питання звільнення українських політичних в'язнів в Росії, не повідомлялося.

XS
SM
MD
LG