Доступність посилання

ТОП новини

Суд із розгляду скарги на арешт Мосійчука перенесли на 8 жовтня


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

У засіданні Апеляційного суду Києва з розгляду скарги на арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука оголосили перерву до 8 жовтня.

На сьогоднішньому засіданні суду Мосійчук заявив, що хоче пройти медичне обстеження і довести, що стан його здоров’я не дозволяє йому перебувати під арештом.

«Взявши все це до уваги суд оголосив перерву до 09:30, 8 жовтня, у зв’язку з тим, що суду необхідно перевірити мій стан здоров’я, – цитує слова Мосійчука його прес-служба.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування.

XS
SM
MD
LG