Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона в СЦКК заявляє про денну тишу в зоні АТО


Українська сторона у Спільному центрі контролю та координації у зоні АТО заявляє, що станом на 15:00 2 жовтня сторони дотримуються перемир’я на Донбасі, порушень режиму припинення вогню вздовж лінії розмежуванняне зафіксовано. Про це повідомив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

«Дотримання сторонами перемир’я – це обов’язкова умова для подальшої імплементації Мінських домовленостей та виконання комплексу заходів щодо відведення танків, а також артилерійських систем калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів (включно)», – заявив Кременецький.

В штабі АТО раніше заявляли про повну відсутність обстрілів своїх позицій 1 жовтня, в нічні години 2 жовтня, зокрема з півночі і до 6-ї години ранку вздовж лінії розмежування. Сайти сепаратистів теж не містять повідомлень про порушення режиму тиші в цей час.

29 вересня Тристороння контактна група у Мінську домовилась: в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менше 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG